DEMİRKOL, KÜMİD YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı ve El Sanatları Bölüm Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Nermin Demirkol, Kültürel Mirasın Dostları Derneği olağan genel kurulunda derneğin yönetim kuruluna seçildi.

Daha önceki kuşaklar tarafından oluşturulmuş ve evrensel değerlere sahip olduğuna inanılan eserlere verilen genel isim olarak adlandırılan kültürel mirasın korunmasının önemli olduğu günümüzde, bu kapsamda çalışmalar yapan KÜMİD`in yönetimine seçilen Demirkol, buradaki görevinde de elinden gelen tüm gayreti ortaya koyacağını dile getirdi.

"KÜMİD, KÜLTÜREL MİRASI KORUMAYI AMAÇLIYOR"

Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Demirkol, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada, "Kültür mirasını korumayı, koruma-onarım alanında kaynaklar yaratmayı, koruma politikalarına katkı sağlamayı, kapasite geliştirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kültürel Mirasın Dostları Derneği, İstanbul`da bulunan 2006 yılında yine İstanbul`da kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğu günden bu yana birçok AB projeswi, uluslararası ve ulusal sempozyum ve çalıştaylar ile adından söz ettiren, "İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanlığı" danışma kurulu üyesi, Europa Nostra/Hollanda kurumsal üyesi, Viyana`da düzenlenen "Kültürel Miras ve Yeni Teknolojiler Sempozyumu" bilim kurulu üyesi olan bu dernek, geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirdi" dedi.

"ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sözlerine son veren Demirkol, "Yapılan kongre sonucunda, dernek başkanlığını Saadet Güner`in yaptığı yeni yönetim kurulunda Doç.Dr.Fatma Banu Çakan, Konservatör Nadire Mine Yar, Dr.Öğretim Üyesi Nermin Demirkol ve Prof.Dr.Recep Karadağ yer alıyor. Dernek yönetimi olarak 2019 yılında da ulusal ve uluslararası birçok sempozyum proje ve fuarda yer alacağız. Kültürel Mirasın her dönemde korunması gerektiğine inanan bir dernek olarak elimizden geldiğince çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

Kaynak: Gölcük Postası Gazetesi-Erdem Şengül