Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik Cam ve Çinicilik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, Sırbistan?da sergi açtı

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik Cam ve Çinicilik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, Sırbistan’da sergi açtı

Sırbistan Sancak Bölgesi Novi Pazar da Kartepe Belediyesi Unutulmuş Değerler Festivali kapsamında Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik Cam ve Çinicilik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, program öğrencilerinin çalışmalarıyla festivalde yer aldı. Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol un hazırlamış olduğu Türkiye’de Seramik Fotoğraf Sergisi’nde İznik, Avanos, Kütahya gibi önemli seramik, çini merkezleri, müzeler ile ülkemizde ve dünyada artık önemli bir yere sahip olan Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, Odun Pişirim Sempozyumu gibi sempozyumlardan görüntüler yer almaktadır.

 

Kartepe Belediyesi Unutulmuş Değerler Festivali’nde yer alan Türkiye’de seramik fotoğraf sergisi ve seramik sanatı standını Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bişevac, Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sulyevic ve eşi ve Belgrad Türkiye Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Kartepe Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Mehmet Ay, Kartepe Belediyesi Meclis üyeleri, STK temsilcileri ziyaret etti.

Demirkol, çok keyifli bir festival ve sergi geçirdiklerini, Türkiye’deki önemli seramik merkezlerini tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Başta Kartepe Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Üzülmez olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Festivalde; Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Sırbistan Halk Oyunları Topluluğu, Kocaeli Çocuk Mehteran Takımı da gösteri yaptı, Osmanlı okçuluğu tanıtıldı. Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı’nın yanı sıra Kar-Mek, halk eğitim merkezleri, STK’lar, Kültür Bakanlığı’na bağlı cam, çini ve el sanatları Sanatçıları da festivalde stant açarak ülkemizi temsil etti.