DR. DEMİRKOL MÜZEDE KONFERANS VERDİ

Kocaeli Müze Müdürlüğü`nün düzenlediği konferanslar kapsamında şubat ayının ikinci konuğu, Kocaeli Üniversitesi`nden Dr.Öğretim Üyesi Nermin DEMİRKOL oldu. Demirkol, "Seramiğin Öyküsü ve Günümüze Yansımaları" konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Seniha Sami Moralı Konferans Salonu`nda gerçekleşen programa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Müze Müdürü Serkan Gedük`ün de aralarında bulunduğu müze personeli, seramik bölümü öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı. Müze Özel Kalem`den Yasemin Elyıldırım`ın sunuculuğunu yaptığı programda söz alan Dr.Öğretim Üyesi Nermin Demirkol, ana malzemesi kil olan seramiğin en kısa tanımıyla ateşte pişmiş  toprak olduğunu vurguladı.

PLAKET VERİLDİ

Demirkol, "Birçok literatür seramiğin tarihini insanoğlunun tarihi ile birleştirmiştir ve insanın var olduğu her yerde seramiğe rastlanmıştır" dedi. M.Ö 5000`lere dayanan seramik sanatı, dünden bugüne kullanılan malzemeler, pişirim teknikleri ve tasarımları, geçmişten günümüze Türk ve dünya seramiklerini slayt eşliğinde örnekler ile gösterdi. Daha sonra soru cevap bölümünde ise merak edilen soruları cevaplandırdı. Ardından İl Kültür Müdür Yardımcısı Zeren ile müze müdürü Gedük, Demirkol`a teşekkür ederek birlikte plaket takdim etti.