Doç.Dr.Nermin Demirkol 17. Uluslararası Kil Kongresi`ne Katıldı

Doç.Dr.Nermin Demirkol 25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul`da Kil Bilimleri Derneği (Türkiye) ve Kil Bilimleri Mineralleri Derneği (ABD) işbirliğinde düzenlenen 17. Uluslararası Kil Kongresi`ne katıldı. 

Demirkol, kongrede "Effect of Şile region clay addition on sintering and mechanical behaviour of traditional ceramic bodies" isimli sözlü bildiriyi `Clays for Ceramics` oturumunda sundu.

Kongre kapsamında ülkemizin önemli kil yataklarından olan Şile Bölgesi kil yataklarına saha gezisi ve eğitimini içeren bir teknik gezi düzenlendi. Amerikan Kil Mieralleri Derneği Başkanı Paul A. Schroeder ve İTÜ öğretim üyesi Dr.Orhan Yavuz tarafından Şile Bölgesi killerinin özellikleri, mineralojisi, kimyası, jeolojik özellikleri, porselen, karo ve sofra eşyaları için killerin değerlendirilmesi, seramik endüstrisi ve sanatı için uygun hammadde seçimi konularında detaylı teorik ve uygulamalı saha eğitimi verildi. Dört yılda bir düzenlenen kongre ilk kez ülkemizde gerçekleşirken, bir sonraki Uluslararası Kil Bilimleri Kongresi`nin İrlanda`nın Dublin şehrinde yapılmasına karar verildi.