Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol`dan Karabük Üniversitesi?nde sunum

Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol`dan Karabük Üniversitesi’nde sunum

Demirkol “Geçmişten Günümüze Seramik Malzemelerin Üretimi ve Yeni Bir Teknoloji Olan 3B Yazıcılarla Şekillendirilmesi” konulu sunum yaptı.

 

20 Şubat 2017 tarihinde Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda 3 Boyutlu Yazıcı Sergisi ve Doku Mühendisliği’nde Biyobasım semineri düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr.Mustafa Yaşar yaptı. Yaşar, geleceğin teknolojisinin 3 boyutlu yazıcılar olduğuna vurgu yaparak uygulamaya yönelik çalışmaların artması gerektiğini ifade etti.
Seminere konuşmacı olarak, Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Halime Kenar katıldı.

Demirkol “Geçmişten Günümüze Seramik Malzemelerin Üretimi ve Yeni Bir Teknoloji Olan 3B Yazıcılarla Şekillendirilmesi” konulu sunum yaptı. Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol sunumunda, 3B yazıcıların hem sanatsal yönden hem de biyomedikal yönünden katkı sağlayacağını söyleyerek, seramik ile ilgili bilgiler verdi. Demirkol, “Seramik hayat bulduğu her toprağın kültüründe farklı yorumlanmış farklı teknikler ile vücuda gelmiştir” diyerek seramiğin kullanım alanlarını, seramiğin üretim aşamalarını, 3 boyutlu yazıcılar ile geleneksel seramik üretimi ve biyomürekkep çalışmalarını, 3B yazıcı özelliklerini ve bu yazıcının kullanılabilir alanları ile biyoyazdırma konularını katılımcılarla paylaştı.

 

Etkinlik Teknoloji Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Bilge Demir tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile son buldu.